Ny bok av Lena Sobel

Gillade du Lena Sobels bok Mentorn – en praktisk handledning, kommer du säkert att bli förtjust i Chefen som coach, som hon skrivit tillsammans med Søren Holm.

Kraven på chefer ökar hela tiden. Ett coachande ledarskap in- nebär att chefen hjälper sina medarbetare att hitta egna lösningar på sina problem och ta ansvar för dem. Det utvecklar hela organisationen, både chef och medarbetare, och det blir roligare att vara chef – och medarbetare.

Den här boken gör dig inte till coach, utan till en bättre chef!

Chefen som coach riktar sig speciellt till chefer, det vill säga egentligen alla som leder och påverkar andra. ”Älskar starten om att prova direkt” säger en chef som fått läsa manus. ”Praktisk och mycket lättläst.” Boken beskriver när man kan coacha, hur man gör och vad man ska se upp med.

Boken har också ett helt träningsavsnitt, eftersom coaching är en färdighet som utvecklas med övning. Man väljer själv, enstaka övningar eller träningsprogram på olika nivåer.

”Det är bra att ni anger när man kan coacha och när man inte kan göra det som chef – och att boken är full med tydliga och arbetsrelaterade exempel.”

Båda böckerna är praktiska och skrivna för att användas. Om Mentorn sa en läsare ”Man läser den på under en timme rakt igenom. Men jag finner att jag går tillbaka och slår upp och läser om och om igen”. Vi hoppas att man ska säga samma sak om Chefen som coach.

Lena Sobel är civilingenjör och har arbetat som utvecklingsingenjör, förändringsledare och managementkonsult i eget bolag se- dan 2000. Hon är certifierad av International Coach Federation.

Lenas medförfattare Søren Holm upptäckte coaching 1997, utbildad och legitimerad av ICF och en av de första som började arbeta med metoden i Sverige. Han föreläser ofta både här i Sverige och internationellt.

 

Pressrelease till de som läst Mentorn – en praktisk vägledning